Blogginlägg

Hundpensionatet avvecklas

2019-12-16 19:47 | 0 kommentarer

Efter många vändor fram och tillbaka har jag nu fattat beslutet att avveckla hundpensionatet. Jag har under snart 15 år haft hundar på pensionatet alla dagar i veckan 365 dagar om året så när sista inbokade hunden lämnar i augusti nästa år kommer det nog att kännas väldigt tomt och tyst. Men fram tills dess fortsätter livet som vanligt här på Grevbygården förutom att inga nya bokningar kan göras. Så ni som redan har bokat för 2020 blir det ingen förändring för.

Ett stort tack och kramar till alla er som lämnat era härliga hundar till mig under alla dessa år. En del har jag fått följa under många år och se dom växa upp från sprallig unghund till vuxen tik/hane. Detta skapar lite speciella band  Jag har lärt mig så mycket av alla dessa olika individer som kommit och gått på pensionatet för alla hundar har sin alldeles egna personlighet och det är ju det som gör det så roligt att jobba med hundar

För er som undrar vad jag ska göra istället så har jag lite nya projekt på gång. Dels har vi blivit med får. Än så länge bara ett tjugotal men tanken är att det ska bli fler och därmed finns även tanken om tillökning på hundsidan. Jag ska även gå en utbildning till våren men mer om den kommer att komma senare.

Så till alla er fantastiska hundägare säger jag tack för de här åren

Kramar Madde


Bara ett litet förtydligande

2019-01-25 12:06 | 0 kommentarer

Detta är inte menat som något påhopp eller gnällande men eftersom jag som person alltid vill att andra ska förstå varför man agerar på ett visst sätt så väljer jag att skriva om detta!

Det jag vill förtydliga mig om är priser och kostnader. Många anser (och jag med dom) att jag har det bästa arbetet som finns. Men hur roligt arbete du än har så tjänar det ett syfte. Nämligen att du ska kunna sätta mat på ditt egna bord och betala för boende och kostnader som det för med sig. Med andra ord, du kan inte bara arbeta med något du vill utan det måste även ge en utdelning i form av lön.

Nu kommer vi till själva kärnan. Innan jag blev egen företagare funderade jag inte så mycket på detta med skatt och moms. Klart att när man tittade på lönebeskedet så suckade man ju lite över den dragna skatten men insåg samtidigt att den dagen jag blir sjuk eller när mina barn började skolan var man ju ändå lite tacksam över den där skatten man betalat in. 

Det många däremot inte tänker på är att när du betalar för en tjänst, som i mitt fall en betalning för pensionatsplats, så går inte hela förtjänsten rakt ned i min ficka!!

Vi tar ett exempel: Kostnaden idag är 120:-/dygn för att ha sin katt på pensionatet. wow säger många då och räknar snabbt i huvudet att om du då har 10 katter på pensionatet så tjänar jag 1200:-/dag enbart på att gosa med lite katter!!!  Riktigt så bra är det ju inte. Till att börja med räknar vi bort momsen på 25% Sedan räknar vi bort skatten på ca 30% Efter det ska vi dra lite kostnader för uppvärmning av byggnaden och kostnader för kattsand och kattmat. Sedan tillkommer ju alltid städ och slitage som ligger lite löpande hela tiden. Så summan av kardemumman blir väl ungefär 40:-/katt som blir kvar efter att alla kostnader är dragna.

Jag är så tacksam för alla mina kunder som lämnar sina katter och hundar till mig när de är i behov av detta och det är många skratt man får under dagarna då alla djur har sina personligheter och egenheter. Ville bara väcka en liten tanke om att det finns flera orsaker till att man sätter ett visst pris på tjänster eller produkter man som företagare erbjuder.

Kramar till alla fantastiska och underbara hundar och katter som alltid finns där vid våran sida även de dagar när vi inte är vårat bästa jag


DÅTID OCH NUTID

2018-03-11 14:39

ibland undrar jag om jag är född i fel århundrade!! Syftar på detta IT samhälle vi lever i. Det är otroligt smidigt för mindre företag att nå ut till kunder med egna hemsidor, facebok, instagram osv. För att inte tala om denna ständiga närvaro och tillgänglighet för allt och alla! MEN!!

Det kräver samtidigt att du är intresserad och framförallt kunnig i denna tekniska värld. Tyvärr tillhör jag den lilla procent som undrar över vad det var för fel när man för 30 år sedan satte upp en lapp på Ica eller någon annan affär för den delen, där man kundgjorde att man öppnat egen verksamhet. Längst ned på detta papper hade man klippt till så att den som var intresserad kunde riva av ett tele nummer och ringa om hen ville komma i kontakt med vederbörande  

Ja jag raljerar lite men sanningen är den att jag är troligtvis inkompetent vad det gäller datorer för det krånglar hela tiden!! Tag bara mina bokningssidor till pensionatet, fungerar det? NÄPP!! Några kommer fram andra inte och jag har ingen aning om vad det är som är fel. Så jag hoppas att felet bara en dag ska upphöra, så tänker jag. Kanske är jag lat men lutar mer åt uppgivenhet då jag faktiskt har försökt.

Så ibland inbillar jag mig faktiskt att jag hade trivts bättre på kanske 1950- talet iallafall

Kram på er

 


Jag vill ha vååår!

2016-03-03 14:34

Förändringens tider går åter på Grevby! 

Nu är förhoppningsvis en utökning av pensionatet på gång. Men inte av hunddelen utan det blir en ny byggnad som ska inhysa katter. Förhoppningen är att det ska stå klart till sommaren men just nu står allt stilla då vintern inte är den bästa tiden att starta ett bygge i. Sedan ska länsstyrelsen komma och säga sitt veto i saken också men jag håller tummarna att det till hösten har blivit en nystart med Grevbygårdens Hund-Katt Pensionat


tandläkaren

2015-12-08 16:42 | 0 kommentarer

Så har man då vid 44 års ålder dragit ut sin första visdomstand. Jag ska inte påstå att jag har tandläkarskräck men det finns ju trevligare saker att lägga sina pengar på om man säger så. Det är  inte ens en angenäm upplevelse!

Förmiddagen gick i ett töcken av ångest och känslan- låtklockanbli13.30så detärövernågongång- Får erkänna att jag flera gånger tyckte mig känna av influensaliknande symtom och tänkte att det kan inte vara bra att dra ut en tand om man har en infektion i kroppen.

Nåväl kl blev 13.30 och jag låg blek och kallsvettig i tandläkarstolen, svor lite inombords då jag tyckte att tandläkaren var onödigt långsam, sätt igång så det blir färdigt!!

Efter mycket bändande och knakande säger tandsköterskan:

Nu är snart tanden ute!

Den känslan som då spred sig i kroppen mina vänner kan bara vi kvinnor som fött barn förstå sig på. Det var precis samma känsla som när barnmorskan käckt utropar från dina nedre genetalier:

Nu ser jag huvet!

Är jag sjåpig? Mycket möjligt men om tandläkaren tycker jag INTE


 

Blogghistorik

«september 2021»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Hundpensionatet avvecklas
Bara ett litet förtydligande
DÅTID OCH NUTID
Jag vill ha vååår!
tandläkaren
Ny hund
Maj 2015
Bloggstart!

Arkiv
2019
2018
2016
2015